3 stvari koje biste trebali znati o laserskom sečenju uz pomoć vazduha

Chitech Fiber Laseri - 3 stvari koje biste trebali znati o laserskom rezanju uz pomoć vazduha
Odstupanje od azota moglo bi rezultirati uštedom troškova i povećanjem protoka

Azot je i dalje pomoćni gas izbora kada su u pitanju primene laserskog sečenja u kojima su potrebne visokokvalitetne ivice ili nisu dozvoljene mrlje na površini blizu ivice, ali vazduh kao pomoćni gas može imati smisla za druge primene.

Ako se bavite laserskim sečenjem, nema sumnje da ste upoznati sa pomoćnim gasom. Možda znate da su azot i kiseonik najpopularniji od ovih gasova, a možda ste čak i čuli da je vazduh isplativa alternativa tim gasovima. Ali kako da znate da li vam je pomoć u zraku pomoć u laserskom rezanju? Evo tri stvari koje biste trebali znati o rezanju uz pomoć vazduha.

1. Kako radi lasersko rezanje uz pomoć vazduha?


Ni fiber laseri niti CO2 ne oslanjaju se striktno na snop svetlosti za sečenje metala. Umesto toga, proces uključuje ubrizgavanje pomoćnog gasa u mlaznicu radi dopune procesa. Ovo ušće pokreće proces poznat kao egzotermna reakcija – hemijska reakcija koja oslobađa energiju svetlom ili toplotom. Uvođenje azota, kiseonika ili vazduha pomaže u prenosu toplote efikasnije od samog zraka.

U početku je kiseonik bio najpopularniji gas za proces laserskog sečenja. Kasnije je otkriveno da je azot proizveo hladniji rez, što je rezultiralo čišćim ivicama, što je savršeno za industrije u kojima su estetika i kvalitet ivica bili kritični. Dok je azot i dalje najčešće korišćen gas za lasersko sečenje, vazduh se pokazao kao efikasna i ekonomična alternativa za sve veći broj proizvođača.

Ovo ne znači da je rezanje uz pomoć vazduha radikalno odstupanje od azota ili kiseonika. Na kraju krajeva, vazduh je približno 80 odsto azota, a ostatak se sastoji uglavnom od kiseonika. Cilj sa sečenjem uz pomoć vazduha je upotreba ove visoke koncentracije azota, dok se u isto vreme koriste dodatne prednosti zamene malo razblaženijeg gasa.

2. Koje su prednosti laserskog sečenja uz pomoću vazduha ?

Iako je nekima relativno novo, rezanje sa vazdušnom podrškom postoji skoro 20 godina. Proizvođači alatnih mašina započeli su istraživanje i razvoj procesa još 1998. godine.

Od tada je upotreba vazduha kao pomoćnog gasa nastavila sa stalnim rastom popularnosti među korisnicima i vlakana i CO2 lasera. Kvalitet načina rada bio je veliko ograničenje kada je prvi put uveden komprimovani vazduh za CO2 lasere, ali se to značajno poboljšalo. Danas je air-assist efikasna i popularna metoda za sečenje različitih materijala, čak i nerđajućeg čelika i aluminijuma.

Vazduh sa sobom nosi značajan povraćaj ulaganja za one koji koriste lasere na vlaknima ili za one koji režu nerđajući čelik.

Intenzivna toplota lasera ​​sa vlaknima, u kombinaciji sa ubrizganim vazduhom, stvara rezove bez stvaranja oksida na površini sečenja. To znači da su sekundarne operacije čišćenja značajno smanjene ili čak eliminisane.

Kao što će vam reći svaki proizvođač azota, to je skup gas. U nekim slučajevima, cena samog gasa može biti čak 90 procenata ukupnih operativnih troškova. Vazduh je znatno jeftiniji i od azota i od kiseonika.

Još jedna prednost vazduha je brže sečenje i povećana protočnost koju isporučuje. Ispitivanja rezanja na čitavom nizu materijala i debljina to dokazuju.

Na primer, za materijale deblje od 10 gabarita, testovi su pokazali da azot proizvodi brže sečenje, ali u opsegu blagih čelika od 10 gabarita (0,135 inča) i tanjim, vazduh je otprilike 3 odsto brži od azota. U opsegu od nerđajućeg čelika od 0,750 inča do 20 gauge (0,036 in.), Vazduh je oko 22 % brži. U opsegu aluminijuma od 0,190 inča do 0,032 in., Vazduh je približno 14 odsto brži.

3. Kada vazduh treba koristiti kao pomoćni gas pri laserskom sečenju?


Danas preduzeća razmatraju sva područja rada kako bi smanjila troškove i povećala produktivnost. Za proizvođače, ovo stavlja prodavnicu pod mikroskop.

Nešto uobičajeno kao vazduh može doneti merljiva poboljšanja troškova i produktivnosti. Dok se vazduh generalno koristi za sečenje tankih materijala, većina nerđajućih delova, posebno onih koji se koriste u sklopovima, kandidati su za lasersko sečenje pomoću vazduha.

Iako očigledno nije najbolji gas u svim slučajevima, generalno govoreći, vazduh proizvodi laserski isečen kvalitet ivica koji je barem uporediv sa delovima isečenim kiseonikom ili azotom. U stvari, ako bi se kvalitet reza azotnih ivica označio kao 10, onda bi kvalitet ivice koji je rezultat rezanja pomoću vazdušne asistencije bio oko 8. Kvalitet ivice sa pomoćnim vazduhom je više nego zadovoljavajući za većinu praškastih premaza na koje se treba pridržavati, eliminišući potrebu za sekundarnim operacijama čišćenja.

Ipak, postoje trenuci kada azot ostaje najbolji izbor gasa. Azot proizvodi čistiji rez, a oni koji opslužuju kupce u prehrambenoj i vazduhoplovnoj industriji treba da nastave da koriste gas.

Osim toga, neki kozmetički delovi ne mogu pokazati nikakvu manu. Opet, ove vrste delova ne bi bile kandidati za sečenje uz pomoć vazduha.

Da li je ovo za vas?

Dakle, da li je vazduh najbolji izbor za lasersko sečenje? Kratak odgovor je, naravno, možda. Sve zavisi od industrije u kojoj poslujete i koliko je kvalitet ivice važan za vas i vaše klijente.

Zaključak je da kada je kvalitet ivica apsolutno kritičan, azot ostaje najbolja opcija. Proizvodi hladnije rezove i inertan je gas, što znači da nema hemijske reakcije pri sečenju nerđajućeg čelika. Ovo sprečava oksidaciju, ostavljajući čistu, sjajnu ivicu koja eliminiše sekundarne operacije uklanjanja kamenca.

Šta je sa troškovima podešavanja? Prebacivanje laserskog sečenja na vazduh relativno je jednostavno i isplativo. Čak i većina lasera ​​starijih modela može se prilagoditi za sečenje vazduhom. Iako su početna ulaganja u odgovarajuću opremu neophodna, proizvođač koji ubacuje vazduh kao pomoćni gas trebao bi biti u stanju da generiše održive uštede troškova uz povećanje produktivnosti.

Iako vazduh svakako nije optimalni pomoćni gas u svim slučajevima, za mnoge je efikasna i isplativa alternativa. Pogledajte delove koje isečete i istražite koliko trošite na pomoćni gas. Pokrenite neke testove i sami utvrdite da li odgovor na povećanu produktivnost i profitabilnost nije doslovno svuda oko vas.

“Zapošljavanje vazduha”

Doile Ekuipment Manufacturing, Kuinci, Ill., Proizvodi opremu za mešanje, transport, negu i rasipanje suvih đubriva za poljoprivrednu industriju. Prvenstveno se obrađuje nerđajući čelik, više od 90 odsto delova seče laserom. Koriste se i azot i vazduh, pri čemu se jedna trećina celog sečenja (i blagi i nerđajući čelik) oslanja na vazduh kao pomoćni gas.

Stuart Rumple, Dojlov menadžer proizvodnje, rekao je da je glavna briga oko upotrebe vazdušne asistencije tokom laserskog sečenja kvalitet zavara zarezanog dela. Kupci su očekivali lepu, čistu ivicu za dobar zavar.

Kada su videli rezultat laserski rezane ivice uz pomoć vazduha na materijalima 0,105 inča i tanje, nisu morali da brinu. Laser sa vlaknima isporučio je ivice koje su se “savršeno zavarile”, rekao je Rumple.

„Iako smo uspešno isekli nerđajući materijal do 1⁄2 inča pomoću vazduha, generalno smatramo da su deblji rezovi najprikladniji za azot“, rekao je on. „Uprkos tome, redovno koristimo vazduh i otkrili smo da je ušteda ogromna. Air-assist nam omogućava da naše mašine rade sa manje od 4 USD po satu, što je jednako uštedi od 90 % u odnosu na naš CO2 laser i oko 75 % nižim troškovima nego upotreba azota na istoj mašini.

Pratite nas

  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Najnovije

Kontakt

Pošaljite Upit

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas